Speciális tapaszok

Foam Bandage

1 m x 8 cm

 • Nedvszívó
 • Nem ragad bele a bőrbe és a szőrbe
 • Rugalmas
 • Vízben is használható

A Foam Bandage öntapadó, ragasztóanyagot nem tartalmazó habszivacsos rögzítőpólya. A habkötöző keresztben elasztikus, nedvszívó, és nem ragad bele a bőrbe, a hajba és a sebbe. A tapasz rugalmassága miatt könnyen felhelyezhető és kényelmes. Ráadásul vízben is viselhető, és kenőcsökkel és krémekkel együtt is használható. Ez a csomag 1 m hosszú és 8 cm széles ragtapaszt tartalmaz, amely könnyedén a megfelelő méretre vágható vagy téphető, és a sérült terület köré tekerhető.

Tartalom

REF: 51030269

Mikor használjuk?

Az elasztikus habszivacsos rögzítőpólya érzékeny bőrre is alkalmas. Kisebb sebek lefedésére, nyomókötések rögzítésére, rögzítő kötésként vagy nyomókötésként a legalkalmasabb.

Ha rögzítésre, seb lefedésére vagy kötés rögzítésére használjuk a habszivacsos rögzítőpólyát:

Tekerjük a kötözőt óvatosan az adott testrész köré. Ne szorítsuk meg annyira, hogy akadályozza a véráramlást. Ha fájdalmat okoz, lazítsuk meg.

Ha nyomókötésként használjuk a habszivacsos rögzítőpólyát:

 1. Tépjen le egy darabot.
 2. Tekerje fel egy nyomópárnává.
 3. Helyezze a párnát a sebre. A maradék rögzítőpólyát mérsékelt erővel tekerje körbe a sérült testrészen a garantált vérzéscsillapítás érdekében. Tartsa magasba emelve a sérült testrészt.
  Amennyiben a rögzítőpólyát kötszerek rögzítésére alkalmazza mérsékelt erővel és ne túl szorosan tekerje körbe, mert elszoríthatja a vérkeringést.
  Ha fájdalmat okoz, lazítsa meg.

Hogyan kezeljük a sebet?

 • Step 1: Tisztítsuk meg a sebet és környékét, és gondoskodjunk róla, hogy száraz legyen.

 • Step 2: A seb ne legyen elfertőzve. Helyezzük fel a ragtapaszt.

 • Step 3: Naponta cseréljük ki a ragtapaszt újra, és tisztítsuk meg a sebet, hogy a seb megfelelően gyógyuljon és ne fertőződjön el. Akkor is cseréljük ki a ragtapaszt, ha elszennyeződik vagy átnedvesedik.

Kapcsolódó termék

Több információra van szüksége?