Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Az alábbiakban választ kap a termékeinkkel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdésekre.

Showing 10 results

Meddig tárolhatom a tapaszokat?

Az eredeti csomagolásban a tapaszok a csomagolásra nyomtatott minőségmegőrzési dátumig tárolhatóak.

Hogyan akadályozzam meg, hogy leessen a hólyagtapasz?

A hólyagtapaszt megfelelően kell felhelyezni, hogy ne essen le. Először mossa meg a sebet és a környékét langyos vízzel vagy sebtisztító folyadékkal. A tapasz felhelyezése előtt mindig győződjön meg arról, hogy a bőre száraz, tiszta, és nincs rajta testápoló vagy más zsíros anyag.

A Blister Rescue felhelyezése:

szakítsa ki a védő műanyagtasakot. Távolítsa el a tapasz védőpapírját (1-es jel). Óvatosan helyezze fel a tapaszt úgy, hogy a hólyag fölött legyen a középpontja. A lehető legkevésbé legyen ráncos a tapasz. Ezután távolítsa el a fehér behajtott fület. Távolítsa el a védő műanyag felső réteget (2-es jel). Mindaddig a bőrén hagyhatja a tapaszt, amíg le nem esik, de legfeljebb öt napig. Cserélje ki, ha a zselés párna átnedvesedik.

A Blister Prevention felhelyezése:

Távolítsa el a nyomtatott védőpapírt. Lazítsa meg a műanyag burkolat egyik felét a perforált vonal mentén. Vegye ki a tapaszt a műanyag burkolatból és óvatosan helyezze fel úgy, hogy az érzékeny terület fölött legyen a közepe. Mindaddig hagyja a bőrén, amíg le nem esik magától. Könnyedén eltávolíthatja a tapaszt, ha megfogja az egyik végét és óvatosan húzza a bőrrel párhuzamosan.

Hogyan kell tárolni a tapaszokat?

A tapaszok szobahőmérsékleten, sötét, száraz helyen tárolandók.

Hol találom a termékek ártalmatlanítására vagy újrahasznosítására vonatkozó utasítást?

Minden csomagoláson találhatóak a szelektálásra vonatkozó szimbólumok.
A szórófejes flakonok a hulladékudvarokban adhatóak le.

A vérrel és más sebváladékkal érintkező termékeket nem szabad újrahasznosítani. Ilyenek például a ragtapaszok, a kötszerek és a nyomókötések. Ezeket megfelelő módon ártalmatlanítani kell, például a háztartási szemétbe kidobni, és soha nem szabad eldobni a természetben.

Hogyan működnek a (hidrokolloidos) Salvequick vízhólyag-tapaszok?

A Salvequick Blister vízhólyag-tapaszok amolyan extra bőrrétegként működnek, és azonnali megkönnyebbülést biztosítanak a bőrfelületre nehezedő nyomástól, súrlódástól. A vízhólyag-tapaszok ún. hidrokolloidból állnak. Ez egy olyan öntapadó anyag, amely képes elnyelni a bőrfelületen képződő folyadékot, és egy párnaréteget képez a vízhólyag felett. A hidrokolloid így segít létrehozni és fenntartani az optimális sebgyógyulást biztosító, nedves közeget. Ennek köszönhetően a seb gyorsabban, varosodás nélkül gyógyul, így heg is kisebb eséllyel keletkezik.

Milyen összetevőkből állnak a tapaszok?

A tapaszok általában egy ragasztóval egyenletesen bevont műanyag hordozórétegből, valamint egy, a hordozórétegen elhelyezkedő, abszorbens sebkötöző rétegből áll. A ragasztóval bevont réteget egy papírból vagy műanyagból álló védőréteg fedi. Ezen felül a legtöbb tapaszt zárt papírcsomagolás is védi.

Hogyan kap levegőt a bőr a tapaszon keresztül?

A Salvequick tapaszok megvédik a sebet a külső behatásoktól, ugyanakkor hagyják lélegezni a sebet. A poliuretánból készült tapaszok (pl. az Aqua Block és a gyermeksebtapaszok) kiengedik a vízpárát, így a bőr levegőhöz jut, a szennyeződésektől és a víztől azonban védett marad. Ez a modern esőkabátoknál és a speciális anyagokból készült vízálló ruháknál alkalmazotthoz hasonló elven működik. Más műanyag tapaszaink (pl. Aqua Resist) igen apró lyukakkal vannak ellátva, így szintén képesek kiereszteni a vízpárát a bőr felületéről, viszont kintről nem engedik át a vizet és a nedvességet.

A sebtapaszok tartalmaznak kolofóniumot (fenyőgyantát)?

A Salvequick tapaszok kolofóniumot adalékként nem tartalmaznak. A kolofónium azonban mindenféle papírban, így a sebtapaszok csomagolópapírjában is kis mennyiségben természetesen előforduló anyag.

Ellenőrzik, hogy a sebtapaszok tartalmaznak-e allergén anyagokat?

A sebtapaszok orvostechnikai eszköznek minősülnek, így azokra konkrét EU szabályozások vonatkoznak. Minden piacra bocsátott terméken számos ellenőrzést el kell végezni, ezzel igazolva, hogy a termék biztonságosan használható a bőrön. Amennyiben egy termék megfelel ezeknek a követelményeknek, akkor az „hipoallergén” felirattal is ellátható. Ez azonban nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a betegek egy kis hányadánál esetleg bőrreakciók jelentkezhetnek a tapaszok használata során, hasonlóan ahhoz, mint amikor egyes emberek allergiás reakciót mutatnak bizonyos ételek fogyasztásakor. A bőrirritációkat azonban gyakran tisztán mechanikai hatások váltják ki, amikor a tapasz eltávolítása felsérti a bőr legfelső rétegét.

A sebtapaszok tartalmaznak latexet vagy természetes gumit?

Sebtapaszaink egyáltalán nem tartalmaznak sem latexet, sem természetes gumit. A sebtapaszok csomagolópapírja azonban latex alapú ragasztóanyagot is tartalmaz. A következő termékeink csomagolóanyaga nem tartalmaz latexet és természetes gumit: méretre vágható tapaszok, vízhólyag-tapaszok, steril fáslik, rugalmas kötések és sebtisztító szerek.